Quantumsprong

Een doorbraak in Persoonlijk Leiderschap

Deze training wordt door mij niet meer gegeven maar wel door mijn opvolgers Niels Pilaar en Jan Paul van Soest. (zie internet voor contact)

Ontwikkeling van Persoonlijk Leiderschap ligt ten grondslag aan de werkwijze van SPL en The Edge. Daaronder verstaan we dat mensen zich op hun eigen weg bevinden en daarop vertrouwen, in contact zijn met hun kracht en hun essentie, vorm kunnen geven aan hun eigen loopbaan en levensloop en in staat zijn zichzelf tot uitdrukking te brengen in het samen werken en leven met anderen.

De basisvoorwaarde voor Persoonlijk Leiderschap is een zich voortdurend ontwikkelend zelfinzicht en levenswijsheid – een zich voortdurend ontwikkelend antwoord op vragen als: Wie ben ik? Waar kies ik voor? en Waar ga ik heen?

Deze workshop biedt u een hulpmiddel voor het vinden van die antwoorden en is voor hen die op een fundamenteel niveau verder willen werken aan hun Persoonlijk Leiderschap.

Quantumsprong is een zeer intensieve workshop van diepgaand zelfonderzoek in drie dagen. Centraal staan een of meer fundamentele vragen zoals: ‘Wie ben ik?’ waarop de deelnemers elkaar indringend bevragen. Stiltes en meditaties maken voorts een integraal onderdeel uit van de workshop. Het programma is sterk gestructureerd (wat dat betreft te vergelijken met bijvoorbeeld een Zen-retraite) en stopt eigenlijk nooit gedurende die drie dagen (behalve voor slaap). Het antwoord op de gestelde vragen wordt voorgelegd aan de leider van de workshop, die kan besluiten al dan niet een nieuwe vraag voor te leggen. Er is weinig tijd voor informele gesprekken. Er vinden ook geen groepsgesprekken plaats. Wel ontstaat gaandeweg een sfeer van vertrouwen en ondersteuning. Het gevolg is een zeer intensief leer- en ontdekkingsproces op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, dat sterk transformatief kan werken. Een ervaring van ‘satori’ ergens gedurende deze dagen, of soms erna, is zeer wel mogelijk.

In elk geval mag men verwachten gesterkt uit deze retraite-achtige workshop naar buiten te komen. Het is spannend, avontuurlijk, soms moeilijk en pijnlijk, vaak humoristisch en uiteindelijk zeer vervullend en een bron van inspiratie voor de ‘service’ aan jezelf, degenen met wie je leeft en werkt en de wereld in het algemeen.

De workshop duurt drie dagen, begint om 09.30 uur en eindigt op de derde dag om 17.00 uur. Op de tussenliggende avonden wordt doorgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *