Spelen voor het leven (Transformation Game)

Het leven is een spel, en het spel is het leven.

Het leven is een spel. Als we dat vergeten komen we in moeilijkheden. Het is als met een voetbalwedstrijd. Als we vergeten dat het een spel is verliezen we het plezier, en wordt winnen belangrijker dan wat dan ook. Dan vallen er blessures, en soms zelf doden.

Zo is het ook in de rest van het leven. We spelen onze rollen: manager, ouder, raadgever, koning. We kunnen het spel met plezier of in ernst spelen, maar als we vergeten waar het in ons (werk)leven werkelijk om gaat – schoonheid, harmonie, liefde – ; dan verliezen we het contact met ’s levens essentie. We raken ons gevoel voor perspectief kwijt.

Spelen voor het leven

Een bijzondere mogelijkheid om te onderzoeken wat dat in de praktijk betekent wordt geboden door het Transformatiespel, of in de versie voor organisaties: Frameworks for Change. Dat zijn metaforen van de werksituatie, van het leven zelf. Bedriegelijk echt: het spel is het leven. Het is een zeer effectieve manier om snel te leren over jezelf, de situatie en over processen in het algemeen. En omdat het een spel is kan men risico’s nemen, die in de dagelijkse praktijk wat te groot lijken.

Het ‘Transformatiespel’ is een bordspel waarbij je symbolisch je eigen levensweg afloopt . Je speelt het voornamelijk om zelfinzicht te verwerven. Het is ook een orakelspel, waarmee bedoeld wordt dat je het om aanwijzingen kunt vragen met betrekking tot een vraag of probleem waar je mee zit. Het spel wordt gespeeld op verschillende niveau’s of fasen: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Grofweg gezegd zijn dat de aspecten van het menselijk functioneren: je lijf (en het materiële), je gevoelens, je verstand en je religieus bewustzijn.

‘Frameworks for Change’ is op het transformatiespel gebaseerd en speciaal ontworpen voor het spelen in organisaties (in groepen van 4-24 deelnemers). Je leert over het functioneren van jezelf, de teams in de organisatie, de organisatie als geheel en tenslotte de context van de organisatie: de markt en de samenleving.

Het transformatiespel wordt alleen aangeboden aan hen die zich als groep (3-6 personen) inschrijven, en Frameworks for Change alleen aan organisaties. Frameworks for Change geef ik zelf niet meer, maar daarvoor verwijs ik naar: https://www.begemannconsultancy.nl

For English speaking people more information on https://innerlinks.com/findhorn-foundation-innerlinks-uk or https://www.innerlinks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *